Grote overzichtstentoonstelling werk van Salvador Sanchez-Infante

Bolsward – In de Broerekerk is van woensdagavond 27 tot en met zaterdag 30 juni een grote overzichtstentoonstelling te zien van het werk van de Bolswarder kunstschilder Salvador Sanchez-Infante. Naast ruim 30 kleurrijke schilderijen exposeert Sanchez-Infante ook een aantal door hem beschilderde objecten.

Voor de nu 69-jarige in Madrid geboren Bolswarder is het de eerste grote expositie in de stad waar hij ruim 40 jaar geleden kwam wonen. Het was de liefde die hem naar Friesland bracht.

Al op jonge leeftijd was hij aan het schilderen. ,,Mijn vader schilderde ook, ik ben er dus al vroeg mee in aanraking gekomen.” In de loop van de jaren ontwikkelde hij zich als autodidact van realistisch tot figuratief kunstschilder. ,,Door figuratief te schilderen heb je meer vrijheid.” Die vrijheid leverde in de loop van de jaren een grote hoeveelheid kleurrijke abstracte schilderijen op.

Sinds het overlijden van zijn vrouw Laura in 2017 is het schilderen meer en meer een uitlaatklep van zijn gevoelens geworden. ,,Wat echter altijd zal blijven zijn de vrolijke en felle kleuren in mijn schilderijen.”

Het was Anton van der Weide die het initiatief nam voor deze overzichtstentoonstelling. ,,Salvador verdient deze expositie”, meent Van der Weide en zocht contact met het Heamielcomité. Die had geen problemen met een expositie in de laatste week van juni in de Broerekerk. Salvador noemt de Broerekerk een ideaal podium voor zijn kleurrijke acryl op linnen geverfde doeken.

Het werk van Salvador is niet te vinden in galeries. Dat vindt hij te veel rompslomp. Hij houdt liever de opdrachten en verkoop van zijn werk in eigen beheer. Wel hangt zijn werk regelmatig in horecagelegenheden. ,,Veel leuker”, aldus Salvador.

De expositie ,Salvador in kleur’ is tijdens de Heamieldagen in de Broerekerk gratis te bezoeken.

Ditmaal is de verkoop van zijn werk in handen van sales manager Anton van der Weide, te bereiken via vander.weide@home.nl

Informatie over zijn werk te verkijgen boij de schilder zelf: salvador48@zoho.com

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.