Grootste drainagemachine ter wereld in Bolsward

De afgelopen week was de grootste drainagemachine ter wereld een gezichtsbepalende factor in de Skyline van Bolsward. De 64 meter hoge stelling, die ook in Bolsward werd gebouwd bij Wicks,  is vandaag opgeleverd op industrieterrein De Marne.

Wicks  installeert drains voor landaanwinningen, infrastructurele werken, industriële bouwplaatsen en vastgoedprojecten in de hele wereld. Deze drainagestelling werd samen met een aantal andere Friese bedrijven gebouwd en vertrekt binnenkort naar Singapore.

Hier wordt een nieuwe container terminal gebouwd op een landaanwinning genaamd Pasir Panjang. De stelling zal gebruikt worden voor verticale drainage en boort tot 60 meter diepte. Het voordeel van deze manier van werken is dat het inklinken van de landaanwinning versnelt wordt en er dus eerder gebouwd kan worden. De machine ter waarde van zo’n 1 miljoen euro is de afgelopen vier maanden gebouwd bij het Bolswarder bedrijf. Het is de werkplaats van het internationaal opererende bedrijf. Het hoofdkantoor staat in Rotterdam, daarnaast heeft het bedrijf twee regiokantoren in Singapore en Dubai. . In Bolsward werken zo’n 20 personen. De stelling zal de komende weken gedemonteerd worden en daarna per containers op transport naar Maleisië verscheept worden. 

Foto’s Ton Visser

Meer foto’s

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.