GROOT Súdwest-Fryslân & Littenseradiel DICTEE

Tijdens de Boekenweek organiseert Bibliotheken Mar en Fean het GROOT Súdwest-Fryslân & Littenseradiel DICTEE.

Iedere enthousiaste taalliefhebber uit de gemeente Súdwest-Fryslân of Littenseradiel wordt uitgenodigd de uitdaging aan te gaan om zijn of haar schrijfvaardigheid te testen. Meedoen is gezellig en leerzaam. Op 12 maart is er een voorronde in de bibliotheken van Bolsward, Sneek en Wommels. De finalisten gaan een week later in Bibliotheek Sneek de strijd om de titel aan, samen met een tiental prominenten uit de gemeenten. De dictees worden voorgelezen door woordkunstenaar Gerard Wortel.

Op zaterdag 12 maart kan men meedoen aan de voorronde: in Bibliotheek Bolsward om 11.00 uur en in Bibliotheek Wommels om 16.00 uur. De deelnemers worden een kwartier van tevoren verwacht en welkom geheten. De bibliotheek stelt schrijfmateriaal beschikbaar voor de deelnemers, na afloop ontvangt men een oorkonde. De minimumleeftijd voor deelname is 18 jaar. De voorrondes in Bolsward en Wommels leveren ieder vijf finalisten op.

Vanuit de voorronde in Sneek tien. Samen met een tiental prominenten uit de gemeenten gaan zij vervolgens op zaterdag 19 maart om 14.00 uur in Bibliotheek Sneek de spannende strijd aan om de titel!
De dictees zijn gemaakt door Gerard Wortel en worden ook door hem voorgelezen. Behalve woordkunstenaar is Wortel theatermaker, entertainer, bard, stadsdichter en zanger. Op de middag van de finale kunnen deelnemers en publiek, terwijl het dictee wordt nagekeken, genieten van een voorstelling door Gerard Wortel. Hij gooit heel zijn theatervaring, zijn muzikale en theatrale creaties en al zijn levensliederlijke teksten in de strijd met het publiek en creëert op die manier steeds een nieuwe voorstelling.

De entree voor deze finalemiddag bedraagt voor het publiek € 5,-. Deelnemers aan het dictee betalen alleen éénmalig inschrijfgeld. Voor bibliotheekleden is dat € 3,50 en voor niet-leden € 5,-. Aanmelden voor het dictee kan tot en met 7 maart via dit e-mail adres  onder vermelding van de plaats (Bolsward, Sneek of Wommels) waar men mee wil doen.

[pro_ad_display_adzone id=”11964″ cookie=”1″]

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.