Groot aantal inschrijvingen voor Friese voorronde Kunstbende

Jong creatief talent uit Friesland gaat op zaterdag 4 en zondag 12 maart de strijd met elkaar aan tijdens de jaarlijkse Friese voorronde van Kunstbende. Er zijn acht categorieën: Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater. De winnaars komen 1 juli uit in de landelijke finale van Kunstbende op het terrein van De Westergasfabriek in Amsterdam. De Friese voorronde DJ is op zaterdag 4 maart bij Neushoorn in Leeuwarden. Voor de andere categorieën zijn Kunstencentrum Atrium en Poppodium Bolwerk op zondag 12 maart de gastheer.

Voor dit jaar hebben zich 80 acts ingeschreven, bijna 300 jongeren in totaal. In elke categorie worden de deelnemers beoordeeld door minimaal drie juryleden. Bij DJ zijn er vijf deskundigen. Onder meer regisseur Grytha Visser, danseres Hannelore Duynstee en presentator Willem ‘Waldpyk’ de Vries (Noardewyn, Omrop Fryslân) zullen feedback geven.

De deelnemers aan de Friese voorronde maken kans op mooie prijzen, zoals een optreden op het straatfestival BOLStjurrich, een EP-opname bij Studio Audioshape, goodiebags, waardebonnen en vrijkaarten voor poppodia en festivals. Bij de landelijke finale in Amsterdam krijgt de top-drie een masterclass aangeboden.

Na zeer positieve ervaringen bij voorgaande edities zijn er opnieuw KunstBuddy’s actief bij de Friese Kunstbende-voorronde. Studenten aan de kunstvakopleidingen D’Drive en Minerva Academie voor Popcultuur helpen een aantal deelnemers met het nog mooier maken van hun act. Dit jaar ondersteunen vier KunstBuddy’s in totaal veertien jongeren.

Bij de Friese voorronde op 12 maart in Sneek is er ook een weggeefexpositie met kunstwerken die de afgelopen tien jaar zijn ingezonden, een dansworkshop en een flimquiz van EYE Movie Zone.

De presentatie bij de Friese voorronde van Kunstbende is in handen van Ricardo Brouwer, Maeike de Jong en Aryan Oosterbroek.

De Friese voorronde van Kunstbende wordt dit jaar voor de 27e keer gehouden. Sinds 2015 wordt het evenement georganiseerd door Akte2, het projectbureau van Cultuur Kwartier Sneek.

Wat:                      Voorronde Kunstbende Friesland: DJ
Waar:    Neushoorn Café (Ruiterskwartier 41, Leeuwarden)
Wanneer:           Zaterdag 4 maart, aanvang 20.30 uur
Entree: Gratis

Wat:                      Voorronde Kunstbende Friesland: Dans, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal,                    Theater
Waar:                   Kunstencentrum Atrium en Poppodium Bolwerk (Oud Kerkhof 11, Sneek)
Wanneer:           Zondag 12 maart, aanvang 11.45 uur
Entree:                5 euro (tot en met 11 jaar 2,50 euro)

Eigen Foto

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.