GroenLinks kiest voor kandidatenlijst met vernieuwing

Tijdens de algemene ledenvergadering van GroenLinks Súdwest-Fryslân op 7 september is met enthousiasme de kandidatenlijst voor de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen van 22 november 2017 vastgesteld. Lijsttrekker is Angeline Kerver uit Sneek.

De kandidatencommissie heeft een lijst samengesteld met veel plaats voor vernieuwing in de kop van de lijst. Bij de kandidaten is ook scherp gelet op bevlogenheid, capaciteiten, ervaring en samenwerking. Maar ook een goede spreiding van leeftijden en man/vrouw verhouding zijn belangrijke afwegingen.
Ook de inwoners van de huidige gemeente Littenseradiel kunnen zich in de lijst vertegenwoordigd voelen.
De lijst bestaat uit totaal 17 kandidaten met een ‘kop’ van 7 personen die graag zich willen inzetten voor de nieuwe fractie van GroenLinks:

Angeline Kerver, Sneek. 62 jaar.
Angeline is de huidige fractievoorzitter van GroenLinks in Súdwest-Fryslân. Ze heeft veel ervaring als fractievoorzitter, is doorgegroeid in haar werk en is een bekend gezicht. Ze heeft een breed netwerk opgebouwd en is samenwerkingsgericht, waardoor ze een groot draagvlak heeft.
We zien haar vol overgave de lijst aanvoeren.

Rowdy van der Veen, Sneek. 35 jaar.
In het wijkwerk en in bestuursfuncties heeft Rowdy aangetoond makkelijk contacten te leggen en niet te aarzelen om mensen met verschillende visies met elkaar aan tafel te krijgen.
Rowdy zal zich snel thuis voelen en ervaring krijgen in de raadswerk en hij zal de jongere generatie aanspreken. In het dagelijks leven is hij systeembeheerder.

Thomas van Dijk, Iens. 65 jaar.
Thomas zit als gemeenteraadslid voor SAM in de gemeenteraad van Littenseradeel. Hij heeft veel ervaring, een breed netwerk en is gepassioneerd en recht door zee. Hij werkt als docent techniek in het voortgezet onderwijs.

Herma Medendorp, Sneek. 46 jaar.
Herma heeft ervaring in de gemeenteraad . Ze is actief geweest binnen Humanitas, het invoeren van de deelauto in Sneek en andere vrijwilligersinitiatieven.
Zij brengt ervaring, communicatiekennis en denkvermogen in.

Peter Kranendonk, Woudsend. 69 jaar.
Peter beschikt over een ruime bestuurlijke ervaring in de locale politiek, heeft grondige dossierkennis en een zeer breed netwerk. Hij is vernieuwingsgericht en al jaren als strategisch denker betrokken en actief in fractie en raadscommissiewerk.

Erik Faber, Sneek. 56 jaar.
Erik heeft een goed financieel inzicht en heeft veel kennis en ervaring als leidinggevende en programma-manager in andere gemeenten, onder andere op het terrein van ‘wonen’, waarop hij nu ook werkzaam is.

Jannemijn Baars, Sneek. 23 jaar.
Jannemijn paart enthousiasme en ambitie aan communicatievaardigheden waarbij ze in staat is om mensen voor haar standpunten te winnen. Ze studeert voor docent maatschappijleer en heeft op verschillende plekken in het sociaal domein ervaring als vrijwilliger.

GroenLinks hoopt met deze vernieuwende lijst en haar nieuwe verkiezingsprogramma een succesvolle campagne te voeren.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.