Griet Halbertsma en Maarten Bos exposeren in Galerie Badweg 3

Griet Halbertsma en Maarten Bos exposeren in Galerie Badweg 3 te Bolsward van 2 juni t/m 24 juni.

Willy van der Meer, journalist, zal de expositie op zaterdag 2 juni om 16.00 uur openen.

 

Griet Halbertsma: “Tussen lyriek en abstractie”

In mijn manier van werken is er geen vooropgezet plan of idee. Kleuren worden intuïtief tegen elkaar of over elkaar aangebracht. Het is het creëren van een chaos en op een gegeven moment dàt doen, waar het werk me toe aanzet. Die actie vertaalt zich vaak in een lijnenspel. Direct uit de tube of flacon worden de lijnen ingekerfd in de nog zachte verf of komen er in reliëf bovenop te liggen. Dit herhaalt zich totdat er een beeld ontstaat waarvan ik de ‘klank’ herken.

 

Maarten Bos: “Fascinerende tegenspraak”

Ik heb een sterke voorliefde voor abstract ruimtelijk werk, waarbij ik door het al zoekend wegnemen van materiaal een beeld tevoorschijn haal. De beschouwer geef ik de ruimte om zelf ook te zoeken door meestal geen titel te geven aan een beeld.

Bij abstracte beelden krijgt niet alleen de zichtbare vorm maar ook de tussen- of binnenruimte een belangrijke rol en zijn de contrasten tussen ruwe steenvlakken en bewerkte delen (vaak met weinig details maar nauwkeurig uitgewerkt) belangrijk.

Beeldhouwen gaat er voor mij om volume laten zien (met vlakken en soms afsluitende lijnen) of door die alleen te suggereren; dan komt het er op aan zoveel mogelijk weg te laten. Door enkel lijnen (bv. draad) te gebruiken kun je toch vlakken zichtbaar maken die volume suggereren. Dan komt ook meteen weer het ritme in beeld.

 

 

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.