Gratis parkeren in Súdwest-Fryslân, behalve…..

Met een mooie kop boven persbericht liet de gemeente Sw-Fryslân weten dat het parkeren in hun gemeente gratis zal worden maar vergat in diezelfde kop het woordje behalve te plaatsen.

Want is het vanaf heden gratis parkeren in de toeristische kernen Hindeloopen, Stavoren en bij ’t Soal in Workum en vanaf 1-1-2014 ook in de rest van Workum, in Bolsward en Sneek zult u nog gewoon een kaartje moeten kopen om uw auto te parkeren.

 

Vrijdag plaatste wethouder Gea Akkerman de eerste kap over één van de parkeerautomaten. Ook de overige automaten worden afgedekt, zodat duidelijk is dat het niet meer nodig is ze te gebruiken. De automaten worden helemaal verwijderd. Ze worden hergebruikt in Sneek en Bolsward.

Parkeermaatregelen per kern De gemeente stelt in overleg met de toeristische kernen een plan op voor het aanpassen van de parkeersituatie in de toeristische kernen. Nu het betaald parkeren in deze kernen wordt opgeheven kunnen de parkeervergunningen eenvoudiger. Ook kan worden gekeken of het nodig is om de blauwe zones aan te passen. Inwoners van de kernen krijgen de gelegenheid te reageren op de plannen.

Parkeervisie Het verwijderen van de parkeerautomaten komt voort uit de Parkeervisie die in juni door de gemeenteraad is vastgesteld. Hierin staat beschreven dat het parkeren in alle toeristische kernen gelijk wordt getrokken. Alleen in de steden Sneek en Bolsward moet nog parkeergeld worden betaald. De parkeertarieven worden niet verhoogd.

Evenwicht In de gemeente Súdwest-Fryslân zijn de kosten en baten van het parkeren in evenwicht. De gemeente geeft jaarlijks ongeveer € 2,6 miljoen uit aan het beheer en onderhoud van parkeervoorzieningen. Ook de inkomsten uit parkeergeld, parkeerboetes en parkeervergunningen bedragen gezamenlijk ongeveer € 2,6 miljoen.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.