GPTV stopt binnenkort haar TV-uitzendingen

 

Eind april stopt GPTV met haar TV-uitzendingen. Na ruim 20 jaar enthousiast TV produceren, is het niet langer economisch verantwoord.

Wout Gerstel van GPTV: “Het is meer dan 20 jaar een feest geweest, maar helaas moeten we nu de slingers opruimen.”

GPTV begon in 1996 in de gemeenten Harlingen, Franekeradeel en het Bildt. In de loop van de jaren breidde de zender zich uit over de hele provincie Fryslân.

De Gerstels speelden het al die tijd klaar om met inzet van enthousiaste medewerkers en vrijwilligers dagelijks een gevarieerd nieuws- en entertainmentprogramma met Friese inhoud neer te zetten.

Enkele jaren geleden verhuisde GPTV van Harlingen naar de Leeuwarder Blokhuispoort. Opvallend was de altijd positieve insteek van de onderwerpen en interviews van GPTV. De zender toonde zich een belangrijk promotor van Leeuwarden als Culturele Hoofdstad van Europa.

Na vrijdag 28 april moeten 212.000 huishoudens in Friesland verder zonder GPTV. Simpel omdat het niet langer uit kan. Adverteerders stonden de eerste jaren soms op een wachtlijst. De economische crisis en de opkomst van commercials op sociale media hebben veel ondernemers doen besluiten om minder of anders te adverteren.

De aandeelhouders van GPTV hebben de zender lang op de kabel weten te houden, maar vinden verdere investeringen niet meer verantwoord.

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *