Goudskoolsoep voor bewoners Bloemkamp

PA310240Voor de bewoners en het personeel van woon, zorg en behandelcentrum Bloemkamp staat er vandaag goudskoolsoep op het menu.

Niets vreemd zou je zeggen maar het gaat in dit geval om de inmiddels bekende boer bloemkolen Reinder de Jong uit Pieterbierum die door het bijzondere warme weer van september goudkleurig waren geworden en daardoor was het voor de boer lastig om de biologische bloemkolen nog te verkopen.

Zorggroep Patyna maakt zich sterk om voedsel niet te vernietigen en zorgde ervoor dat in ieder geval 300 van deze bloemkolen werden afgenomen.

In Bloemkamp maakt Inge van der Berg vandaag van de tien grote goudkleurige bloemkolen goudskoolsoep. In totaal wordt er zo’n 40 liter soep klaargemaakt.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.