Goud voor turnsters Hanzestad

Zaterdag 4 februari kwamen de jongste selectieturnsters van Hanzestad voor het eerst in actie op hun 1e plaatsingswedstrijd in Oudehaske.

Floor van Hettema en Maureen Roorda

Maureen Roorda en Floor van Hettema begonnen vroeg in de ochtend aan hun allereerste turnwedstrijd in pre-instap 2 niveau RD5. Floor turnde een ijzersterke wedstrijd met hoge scores op sprong en vloer en won een mooie zilveren medaille. Maureen turnde op balk, brug en vloer bij de top drie, maar kwam te kort op de sprong. En belandde hierdoor net naast het podium op de 5e plek.

Fenna Cuperus (zilver) Lieke Boonstra (goud) Jeanette de Jeger en Fleur Bonga

Fleur Atsma nam deel in instap D2. Op vloer en sprong behaalde ze hoge scores, maar liet op brug en balk wat liggen. De concurrentie was te sterk, zij werd 11e.
Fleur Bonga, Jeannette de Jeger, Lieke Boonstra en Fenna Cuperus sluiten de dag feestvol af in instap D3.

Lieke turnde een zeer sterke wedstrijd. Zij behaalde de hoogste scores op balk en sprong en wist daarmee het goud te halen. Gevolgd door een zilveren medaille van vriendin Fenna. Zij had hoge scores op balk en sprong. Jeannette en Fleur waren sterk op sprong en brug, maar kwam te kort op balk en vloer. Zij werden 6e en 14e.

Op 25 maart vindt de tweede plaatsingswedstrijd plaats in Sneek. Dan zal bekend worden welke turnsters doorstromen naar de Friese Kampioenschappen.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.