Goede prestaties ZPC Bolsward bij Regionale Zomerkampioenschappen

Afgelopen weekend (27 t/m 29 mei) werden de regionale kampioenschappen gehouden in zwembad de Welle in Drachten.

De eerste afstand die op het programma stond was de 200 meter rugcrawl. Heline Koning zwom een tijd van 2.32.90 waarmee zij het Nederlandse limiet behaalde. Jasper Zuidema zwom een tijd van 2.31.90 waarmee hij een bronzen medaille behaalde. Elka Siesling zwom een tijd van 2.50.76.

De zaterdagochtend vertrokken de zwemmers alweer vroeg naar Drachten toe. De eerste afstand die toen op het programma stond was de 200 meter wisselslag. Als eerste startte Femke van de Geer, zij zwom een tijd van 3.08.27. Als tweede startte Tanja Buwalda en zij zwom een tijd van 3.01.20. Een aantal series later was het de beurt aan Elka Siesling, zij zwom een tijd van 2.53.62 waarmee zij haar persoonlijke record op het 50 meter bad met 2 seconden verbeterde. Heline zwom een tijd van 2.46.23 in een keurige race. Na de 200 meter wisselslag dames was het de beurt aan Jasper Zuidema om de 100 meter rugcrawl te zwemmen. Jasper zwom een tijd van 1.11.30 waarmee hij
zijn persoonlijke record verbeterde.

Zaterdagmiddag stond de 50 meter vrije slag op het programma. Als eerste startte Elvira bij de Weg en zij zwom een keurige tijd van 31.93 en
verbeterde haar persoonlijke record. Na Elvira was het de beurt aan Elka om de 50 meter vrije slag te zwemmen. Elka zwom een tijd van 30.10 maar werd helaas gediskwalificeerd door beweging op het startblok. Als laatste mocht Heline de 50 meter vrije slag zwemmen en zij deed dat in een tijd van 29.32.

Zondagochtend waren de zwemmers alweer vroeg bij het zwembad in Drachten om nog een paar keer te knallen. Het eerste programma was de 200 wisselslag heren en deze afstand mocht Jasper Zuidema zwemmen. Jasper zwom een snelle race waarmee hij een tijd neerzette van 2.38.58. Voor de dames stond in de ochtend de 100 meter rugcrawl op het programma. Elka Siesling was de eerste die startte en zij zwom een mooie tijd van 1.17.31. Na Elka was het de beurt aan Heline om de 100 rugcrawl te zwemmen. Heline zwom een hele mooie en snelle race en zette een tijd neer van 1.11.79. Na de 100 rugcrawl dames was het nog 1 keer de beurt aan Jasper om zijn laatste afstand te zwemmen. Voor Jasper stond de 50 meter vrije slag nog op het programma. Jasper had de slag goed te pakken en zwom een tijd van 28.59.

Na een lange pauze tussen de middag was het de beurt aan Elvira, Heline en Elka om de 100 meter vrije slag te zwemmen. Elvira was als eerste aan de beurt en zwom een tijd van 1.13.75 in een mooie race. Na Elvira was het de beurt aan Elka om nog één keer te knallen. Elka zwom een tijd van 1.06.26 waarmee zij net niet haar persoonlijke record verbeterde. Als laatste mocht Heline aan start komen en zij zwom een snelle tijd van 1.04.75. De dames hebben het weekend goed afgesloten.

Het was een mooi weekend met goede resultaten en zelfs 1 medaille en een Nederlands limiet.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.