Goede omstandigheden Nieuwjaarsduikers Bolsward

De inmiddels traditionele nieuwjaarsduik van Bolsward trok 1 januari  zo’n 50 deelnemers naar de Ugolaan.

Even na 13:00 uur liet de organisatie de deelnemers de vijver inspringen waarna de duikers een kleine route door de vijver liepen.  Ondanks dat de temperatuur niet al te laag was bleven veel deelnemers “boven water” en werden alleen de benen nat en werd er niet echt “gedoken”.

De organisatie, de worldservantsgroep Bolsward, is blij met de opkomst en het sponsorgeld wat er gegeven is voor de duikers. Dat geld zal gebruikt worden voor de reis die een aantal Bolswarder jongeren deze zomer gaan maken. Er gaat één jongere naar Ecuador, één gaat naar Zambia en twee naar Malawi. De kosten voor zo’n reis verschillen per project en zit ergens tussen de €2300,-  en €2900,-. €500,- betalen de deelnemers uit eigen zak. En het resterende bedrag wordt door middel van  sponsoring binnen gehaald.
Naast de nieuwjaarsduik zal er later dit jaar wederom een duik worden georganiseerd. Op Koningsdag zullen er duizend  badeendjes het water “induiken” van de Appelmarkt. De eendjes zijn de loten die men kan kopen en waarmee prijzen gewonnen kunnen worden.

Foto’s en video Laura Holkema.

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.