Goede judoprestaties bij toernooi in Leeuwarden

In de Rengershal in Leeuwarden werd weer het JRC toernooi gehouden.  Voor de beginnende judoka’s was er het opstap toernooi.  Voor de andere judoka’s het reguliere toernooi.

Tijdens het opstap toernooi wisten er 4 Judoka’s van Sportschool Poelstra /Judo Witmarsum de eerste prijs te winnen.

Bij de witte banden -22 kg ging Olaf vd Heide zeer goed.  Ook hij wist al zijn tegenstanders te verslaan een de 1e prijs mee naar Witmarsum te nemen. Zijn oudere broer,  Duncan pakte het zilver bij de jongens -12 jaar -40 kg
door 4 partijen te winnen.

In de klasse -10 jaar -40 kg won Amara Buwalda haar eerste partij met ippon voor houdgreep.  De 2e partij met ippon voor prachtige heupworp en ook de derde won ze met heupworp: Kampioen uit Bolsward.
Mark Zijlstra (Witmarsum) eindigde ook op plek 3. Er was ook nog brons voor Mees vd Kooi (Makkum ).

Bij de meisjes -15 -50 kg stond Manon Poelsma (Makkum) goed te judoën.  Ze wist al haar partijen overtuigend met ippon te winnen voor prachtige worpen. Eva van der Kooi pakte het brons in deze klasse door 4
overwinningen.

Bij de jongens -15 jaar -50 kg stond Giel Dol (Makkum) ook uitstekend te judoën.  Al zijn 4 voorronde partijen werden met ippon gewonnen en ook in de finale poule won hij 2x met ippon. Dus goud voor hem. Bij de jongens -10 jaar -27 kg ging Riemer-jelte Buwalda ook weer goed.  De eerste 2 partijen werden gewonnen met ippon.  De laatste ging helaas verloren,  zodat hij met zilver terugkeerde naar huis.

Opstaptoernooi

Voor Dytmer en Rients Bakker van Sportcentrum Akkermans was het een bijzonder toernooi, op hun eerste echte toernooi gingen de broers uit Bolsward beiden met een 3e prijs naar huis.