Goede comeback levert Canrinus 5e plaats op

Afgelopen zondag was voor Sylvan Canrinus de 3e kampioenswedstrijd in Delfzijl.

Ondanks de stortbui welke zaterdag over Delfzijl trok lag het circuit er zondag goed bij. Tijdens de training was de keiharde baan daarom op plaatsen erg glad wat erg verraderlijk was. Door de grote deelname werd in 2 aparte groepen getraind en hierna stond Sylvan met een keurige 5e tijd weer in de A groep.

Ondertussen was het circuit door het mooie weer helemaal opgedroogd en werd de baan hard en stoffig. Met 40 rijders bij de start nam Sylvan geen risico in de scherpe bocht die volgde en kwam na 1 ronde als 11e voorbij. Door bekeken te rijden wist hij iedere ronde verder naar voren te rijden om een keurige 6e plaats te eindigen. Voor de 2e manche mocht hij weer als 5e (i.v.m. trainingstijd) een plaats achter het starthek zoeken. De start was goed maar jammer genoeg werd hij toch ingesloten en kwam als 15e door na de 1e ronde.

Door andere lijnen te rijden wist hij na verloop van tijd verschillende rijders voorbij te gaan om als 7e door te komen. In de laatste 2 ronden was er een spannend gevecht met de concurrent rijder op de 6e plaats en door deze rijder onder druk te zetten wist Sylvan op een hoge springbult verder te springen en er voor te komen om zo als 6e te finishen. In het dag klassement betekende dit een 5e plaats in totaal.

Komende zondag is de volgende wedstrijd in Veendam.

Foto’s mxhotshots.nl

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.