Goed verlopen fietselfstedentocht

Van de 13.059 gestarte fietsers zijn afgelopen maandag 12.093 gefinisht. Van de 15.000 duizend uitgegeven kaarten bleven 2000 ongebruikt.

 

Het weer zal daarbij ongetwijfeld een rol spelen, maar het aantal ligt niet gigantisch hoger dan in voorgaande jaren. Even na half tien kwamen de eerste deelnemers terug in Bolsward voor de tussencontrole. Tegen 14 uur waren het dezelfde fietsers die de finishlijn op de Gysbert Japicxlaan passeerden. Op het aan de Gysbert Japicxlaan grenzende Laag Bolwerk stond op hetzelfde moment een lange rij wachtenden voor de tussencontrole. De tussencontrole waar de deelnemers ook worden getrakteerd op een pittige beker soep beleeft altijd tussen 14 en 15 uur zijn hoogtepunt. We zien dat beeld bij de finishcontrole terugkeren tussen 19 en 21 uur. Dat is toch ruim een uur later dan voorgaande jaren. Tegen 19 uur hadden ruim 5000 deelnemers zich afgemeld bij de finish. Even na half twaalf kon de balans worden opgemaakt: 12.093 gefinishte deelnemers. Als laatste passeerde de heer Visser op zijn handbike de finishlijn. De manvan 1 miljoen Ricus Veenstra bleek door de val die hij opliep in Gaasterland een scheur te hebben opgelopen in zijn bekken. Hij kon na behandeling weer terug naar huis om het feest te vieren waar hij recht op had. 1 miljoen geregistreerde fietst kilometers.

Eerste foto’s van de start door Petra Kroon

Filmverslag van de dag  door Petra Kroon

Reportage van de start door Ton Visser

Doorkomst in Bolsward

Finish in Bolsward

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.