Goed en veilig voedsel bij Zorggroep Plantein

Vrijdag heeft Veiligvoedsel.nl de organisaties bekendgemaakt die kans maken op de Veiligvoedsel.nl Award 2015. Zorggroep Plantein, waar Bloemkamp ook onder valt, is één van de drie genomineerden in de categorie Beste Zorggroep.

Het is al bekend dat er dit jaar uitzonderlijk hoge scores zijn behaald tijdens de keurmerk audit van Veiligvoedsel.nl, maar wie de award wint is nog een grote verrassing. Dat wordt op 29 januari tijdens het Nationaal Congres Veilig Voedsel in Apeldoorn bekendgemaakt. Dit is het grootste congres binnen de zorg dat de hele dag in het teken staat van veilig voedsel, met dit jaar als titel: ‘Allergenen en communicatie, de verleiding van Veilig Voedsel’.

Plantein is de laatste jaren al vaker genomineerd en de locatie Ielânen in Sneek was in 2013 Het Beste Restaurant in de zorgsector. Ton Renckens, locatiemanager van Plantein is dan ook opnieuw blij met de nominatie. “Het is een hele eer dat we nu voor onze hele organisatie zijn genomineerd. Wij hebben bijzonder veel aandacht voor onze maaltijdbereiding en ontvangen bij tevredenheidsonderzoeken altijd hoge beoordelingen. Ik ben dan ook heel trots dat we zijn genomineerd!

Ook Henk Rinsma, eerste kok bij Plantein, is verheugd over de nominatie. “Wat ontzettend leuk dat we met onze vier grote locaties zijn genomineerd! Dat geeft aan dat we met elkaar een goed stukje eten kunnen maken voor onze bewoners. Het zegt ook dat het eten veilig, hygiënisch en goed is en dat blijkt ook wel uit de hoge scores die we altijd krijgen. En dat we zoveel sterren krijgen bij de Gastvrijheidszorg en nu Planteinbreed genomineerd zijn, is gewoon een kroon op ons mooie werk.”

Plantein biedt wonen, welzijn, zorg en dienstverlening en eerstelijns zorg in moderne voorzieningen aan met name senioren in Zuidwest-Friesland. Er zijn drie WoonZorg- en Behandelcentra in Sneek, Joure en Bolsward, een WoonZorgcentrum in Koudum en Zorgwoningen in Balk, Sneek, Lemmer en Joure. Daarnaast verhuurt Plantein woningen aan senioren in een appartementencomplex in Bolsward.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.