Goed bezochte avond Sporthart Bolsward

Zo’n 60 enthousiastelingen kwamen woensdag 31 januari naar de inspiratiebijeenkomst van Sporthart Bolsward in het Marnecollege.

De avond begon met een update van wat er tot nu sinds Sporthart Bolsward is begonnen is gebeurd.

Sporthart Bolsward is de katalysator voor sportontwikkelingen en sportaccommodaties in Bolsward die Sporthart graag verbeterd ziet worden. Waaronder de samenwerking tussen de verschillende sportverenigingen. Sporthart Bolsward is daarbij niet degene die de plannen verder ontwikkeld maar die juist de verenigingen bij elkaar wil brengen zodat men  gezamenlijk de plannen kan aanpakken.  Zo werd er het afgelopen jaar vooral achter de schermen hard gewerkt door verschillende partijen in de ontwikkeling van de houtskoolschets voor sportpark Het Bolwerk.

Het initiatief werd bij de oprichting direct goed opgepakt door de toenmalige wethouder Durk Stoker die het initiatief van Bolsward omarmde en de groep in contact bracht met de juiste mensen binnen de gemeente. Deze avond kwam dan ook de nieuwe wethouder sportzaken, Gea Wielinga, zich voorstellen. Ze prees het werk wat tot nu toeal bereikt is in Bolsward. En dat de gemeente dat blijft ondersteunen. Onder andere met de buurtsportcoach van de gemeente.

Stadsstrand

Auck Couperus presenteerde deze avond de plannen van het stadsstrand voor de stad. Een strand wat gesitueerd kan worden aan de gracht bij de stadscamping. Het plan werd door de overgrote meerderheid enthousiast ontvangen. Toch waren er wel enkele kritische noten over geluidsoverlast en toenemend autoverkeer. Een plan waar Sporthart helemaal achter staat en waarbij men wil zorgen dat het gerealiseerd kan worden want het is volgens Sjoerd IJdema van Sporthart Bolsward,  een prachtig onderdeel voor de ontwikkeling het sportpark.

Zwembad

Een minder mooie mededeling moest men geven rondom de situatie bij het zwembad van Bolsward. Drie jaar geleden werden er afspraken gemaakt tussen het bestuur van ‘Ons Zwembad’, Optisport en de gemeente. “Afspraken die door iedereen werden gehouden behalve door ons Bolswarders”: Zo verteld IJdema. “Bolsward zou staan voor 60 uur vrijwilligerswerk waarmee de begroting rondom de exploitatierond zou zijn”. Sporthart Bolsward is van mening dat als je een bepaalde sportvoorziening wilt behouden voor de stad je ook wat moet doen en niet moet verwachten dat de gemeente dit voor jou gaat oplossen. Immers de gemeente heeft haar deel gedaan.

Sporthart Bolsward is gevraagdom het proces rondom Ons Zwembad weer op gang te brengen want er moet een nieuw bestuur komen, het oude bestuur stapte in december op. Het nieuwe bestuurmoet ervoor gaan zorgen dat de toegezegde vrijwilligersuren ingevuld gaan worden. “Zwemles geven zal niet onder die vrijwilligerstaken vallen, maareen zwemleraar die nu moet gaan grasmaaien is ook niet wat je wilt zien: Aldus IJdema. “Als dat opgelost wordt, is het zwembad voor de komende periode veilig”: Aldus IJdema. Er is inmiddels al een vereniging die toegezegd heeft om 12 van de 60 uren te gaan invullendat is al een mooie stap om de invulling rond te krijgen.

Ook zijn er twee nieuwe bestuursleden gevonden. Maar er zijn er nog zeker twee nodig om de taken goed te kunnen uitvoeren. Volgens IJdema is de relatie met de gemeente en Optisport goed en krijgt Sporthart de tijd om samen met ‘Ons Zwembad’ een nieuw bestuur op te bouwen.

Sporthart Bolsward blijft betrokken tot het bestuur compleet is en zal zich dan na enige tijd weer terugtrekken zodat het nieuwe bestuur haar taken zelfstandig voort kan zetten en zich kan gaan houden aan de eerder gemaakte afspraken tussen de gemeente en Optisport. Mensen die mee willen helpen in het nieuwe bestuur kunnen contact op nemen met Sporthart Bolsward.

Kleedruimte

De plannen voor  een gezamenlijke kleedruimtegebouw,bedacht door alle buitensportverenigingen en het Marnecollege gaan voorlopig niet door. Een mooi gebouw maar op dit moment te duur en dat schrikt volgens IJdema heel erg af. Het is een plan wat verder uitgebroed zal moet worden. Daarom moeten die  plannen volgens de aanwezigen niet in de ijskast gezet worden maar hooguit in de koeling. Want het zijn volgens de aanwezigen goede plannen. Plannen die volgens sporthart wel worden vervolgd maar of het nieuwbouw wordt of dat het delen wordt van de huidige voorzieningen van de voetbal en korfbal.

Daarna konden de aanwezigen zich nog buigen over de visie en de schets, die vorig jaar al werd gepresenteerd. Met de nieuwe informatie van deze avond werd in een aantal groepen enthousiast verder gesproken over de plannen van Sporthart Bolsward en kwamen nieuwe ideeën naar boven die weer verder verwerkt gaan worden.

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.