Goed begin Sven Wind nieuwe seizoen Junior B en Ohvale Cup

Eindelijk was het zover, de eerste wedstrijd van dit seizoen en Sven had er zin in!

Foto’s John Bruininck

Dit jaar is een druk jaar voor Sven, hij rijdt Junior B, Ohvale Cup en Molenaar NSF! In het winter- en voorseizoen is er druk getraind en de eerste wedstrijd is ook al gewonnen…. de Endurance in Swalmen, samen met Scott Deroue.

Scott Deroue zal ook dit jaar weer Sven trainen en coachen.

De wedstrijddag begon met inschrijven en technische keuring, op de weegschaal bleek Sven flink gegroeid te zijn, hij mag nu met een grotere restrictie rijden, die hadden we dus niet bij ons ( die dan maar monteren voor de volgende wedstrijd, betekende wel voor Sven dat hij een kleine handicap had tegenover de andere coureurs.

In de vrije training en kwalificaties realiseerde Sven P3 bij de Junior B en P2 bij de Ohvale Cup. Met de Ohvale begon het niet goed, direkt in de eerste ronde op start/finish kwam Sven naast de baan en schoof onderuit, gelukkig zonder gevolgen, na het opstappen ging hij in de volgende ronde nog 2 keer onderuit…….. koude banden! Sven was er helemaal klaar mee en in de bus moest even worden getroost en weer de knop omzetten voor de volgende training.

Junior B eerste wedstrijd:
De start was chaotisch, veel valse starts, dus die mocht opnieuw, Sven kwam matig weg en begon een inhaalrace,die stokte op de derde man, hij kwam hem maar niet voorbij, resultaat P4

Junior B tweede wedstrijd:
Weer een valse start en die mocht weer over, ditmaal weer een slechte start en kon de inhaalrace weer beginnen, die weer stokte op de derde man, dit was een mooi gevecht, Sven probeerde van alles, kwam een paar keer langszij maar op het rechte eind kwam hij snelheid te kort (oorzaak bekend), de tweede man viel en Sven lag nu op P3, na nog een paar mooie acties bleef het P3, maar de tweede man had een jumpstart gemaakt…. dus werd het P2!

Ohvale Cup eerste wedstrijd:
Sven had een goede start…. te goed, Jumpstart en 10 seconden straf! Het werd een mooi gevecht met Noel Willemsen, die twee maakten er een mooie show van met als klapstuk met z’n beiden crashen in de eerste bocht, Sven was eerder weg en Noel had zijn voetsteun verloren, Sven wist dat hij 10 seconden moest inhalen, dat lukte ….. 12 seconden voorsprong en dus P1

Ohvale Cup tweede wedstrijd:
Dit keer een goede start en aansluiten achter Noel, die twee maakten het weer reuze spannend, op de lange stukken was Noel iets sneller maar in het achterste bochtige deel liep Sven steeds weer op hem in, maar inhalen was lastig, maar Sven had goed gezien waar hij kon inhalen en in de laatste ronde stak hij binnendoor na de eerste bocht en schoof hij langs Noel, die gaf niet op en in de derde bocht kwam hij langszij en nam de kop weer over, Sven liet daar de deur ook wagenwijd open! (tip voor de volgende keer), Sven kon Noel niet meer inhalen en kwam als tweede over de finish.

Dagresultaat:
Junior B: P2
Ohvale Cup: P2
Twee bekers mee naar huis en een beter begin dan vorig jaar!

Volgende wedstrijd is 22 april op de Molenaar NSF, Sven had moeite met schakelen maar na een succesvolle training op de NSF van Lucas Arends is dat ook onder de knie, dus vol goede moed naar die eerste wedstrijd.

Volgende wedstrijd met de minibike en Ohvale is 13 mei op Stadskanaal.

Foto’s John Bruininck

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.