Glazenwassers bieden diensten aan in Bolsward

De politie werd maandagavond gebeld door diverse inwoners vanuit onder andere Eekwerd 1.

Ze hadden de politie gebeld omdat donker getinte mannen hun diensten als glazenwassers aanboden. Volgens een bewoner die wij spraken was de toon van de glazenwassers dwingend van aard want nadat de bewoner geweigerd had bleef de man aandringen dat hij de ramen wel wilde wassen.

De politie kwam ter plaatse en heeft een gesprek met de mannen gevoerd. Diensten aanbieden als glazenwasser staat vrij en de mannen waren dus niets strafbaars aan het doen, aldus de politie.

De glazenwassers gisteren in Bolsward kwamen uit de regio Purmerend en Zaandam en zij zijn van buitenlandse komaf. Daarom was het volgens de politie moeizaam communiceren met de mannen.

De politie krijgt geregeld klachten dat deze werkzaamheden onvoldoende uitgevoerd zouden worden en/of er druk wordt uitgeoefend bij bewoners om werkzaamheden zoals in dit geval het ramen lappen te mogen uitvoeren.

Na de werkzaamheden ontstond ook wel verschil over de betaling en er werd zelfs (dringend) om geld gevraagd waar helemaal geen ruiten waren schoongemaakt.

De keuze is en blijft aan de bewoner, aldus de politie.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *