Glazen dak Broerekerk wordt vervangen

Een gedeelte van het glazen dak van de Broerekerk zal in 2011 worden vervangen. In 2006 werden de glazen panelen geplaatst, maar al vrij snel kwamen er barsten en scheuren te voorschijn. Op zich was dit niet gevaarlijk, maar toch ook weer niet de bedoeling.

De gescheurde panelen werden vervangen maar bij de oplevering waren wederom scheuren zichtbaar. Sommige Bolswarders vonden dit perfect passen bij de ruïne van de Broerekerk. Maar de gemeente Bolsward wilde ongeschonden en gebogen glas in het dak.  In bijna 20 glas panelen zitten momenteel barsten en deze zullen in de loop van 2011 worden vervangen. Er is nu een constructie gevonden die ervoor moet gaan zorgen dat het glas heel blijft en niet meer breekt. Wanneer de kapotte delen worden vervangen is nog niet bekend.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.