Glazen dak Broerekerk alweer gebroken

Bolsward-Nog geen week nadat de kapotte glazen panelen in de Broerekerk zijn vervangen blijkt vandaag dat daar alweer vier van zijn gebroken. 

Vorige week werden 24 kapotte panelen verwisseld nadat het bedrijf Octatube uit Delft had onderzocht wat de oorzaak was van de eerder gebroken panelen. Nadat men de ruïne in 2006 van een glazen dak had voorzien, bleek dat gedeelten van dat dak barsten vertoonden.  De kapotte glazen delen werden vervangen maar ook daarvan brak een deel. Bij verschillende glasbedrijven in Europa werd daarom één gebogen paneel besteld en werd bekeken welk paneel het beste uit de test kwam, dit bleek een Italiaans bedrijf te zijn. Zowel de gemeente Sw-Fryslân als het bedrijf Octatube waren vanwege het tijdstip niet meer bereikbaar om een reactie te geven. (foto: Tonnie Siemonsma)

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.