Gladheid houdt aan, Julianapark gesloten

De ijzel en de daar uit voortvloeiende gladheid heeft voor de nodige overlast gezorgd.

Veel mensen konden vanmorgen niet op tijd op hun werk zijn door de gladheid op de wegen. Op zich lage de wegen er in Bolsward goed bij in de vroege ochtenduren maar waren het vooral de stoepen en bruggen die behoorlijk glad waren en voor de nodige glijpartijen zorgden.

Het Marnecollege liet weten dat de school dicht was, ook de basisscholen Bron en de Opbouw lieten aan de ouders weten gesloten te zijn. De Sint Maarten en de Blinker gingen wel gewoon open voor de leerlingen en boden een alternatief programma aan.

Julianapark afgesloten

Naast gladheid heeft de ijzel nog een ander groot gevaar en dat zijn vallende takken. De takken zijn door de ijsafzetting dermate zwaar geworden dat ze bij harde wind gemakkelijk kunnen afbreken. Vandaar dat de gemeente besloten heeft om de verschillende parken in de gemeente af te sluiten. Waaronder ook het Julianapark.

Naast alle overlast zorgde de ijzel ook voor mooi plaatjes, bomen en planten waren bedekt met een ijslaagje en dat zag er bijzonder uit. Pieteke Simáo maakte een aantal bijzondere plaatjes hiervan.

 

Ook voor de kinderen was er volop vertier. Zo werd een brug in Fûgelkrite een heuse ijs glijbaan. Zo is te zien op de foto van Petra Kroon. Ook zij maakte een aantal ijzelfoto’s.

Nog steeds geldt voor Friesland, Groningen en Drenthe code oranje. En voor vanavond, vannacht en morgen wordt wederom gewaarschuwd voor gladheid door sneeuw of ijzel. Voor de scholen betekent dit dat nog niet duidelijk is of ze open zijn of toch dicht gaan. Ouders wordt geadviseerd om de website of eventueel Facebook in de gaten te houden. Automobilisten en andere verkeersdeelnemers moeten vooral de waarschuwingen die de ANWB en de KNMI geven, in de gaten houden.

Indien wij informatie krijgen dan zullen we dit delen via Facebook of Twitter.

 

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.