Giet it oan?

Terwijl de herfst nog nauwelijks heeft kunnen laten zien dat hij begonnen is, is het “E” woord alweer gevallen.

Want de Elfstedentocht op de schaats is één van de punten die het CDA in zijn verkiezingsprogramma voor de Provinciale Staten heeft opgenomen.  Die wordt later vandaag gepresenteerd in Bergum. Tja en als het “E” woord valt,  dan weet je dat de landelijke media er bovenop duikt.

En natuurlijk zijn wij Friezen nuchter en weten wij dat er niet eerder een Elfstedentocht wordt gehouden dan wanneer de voorzitter van het bestuur, van de tocht der tochten, zegt dat hij doorgaat, maar toch.

Zo was gister in het RTL nieuws te zien dat het CDA van Friesland open staat om de natuur een handje te helpen op moeilijke stukken in het traject. Want een Elfstedentocht is goed voor de economie en daarom belangrijk voor Friesland, aldus Sander de Rouwe, lijstaanvoerder van het CDA bij de PS verkiezingen.

In 2012  bleek dat een grote groep mensen bereid was om de natuur een handje te helpen, helaas hielp het baanschuiven niet om het ijs dik genoeg te laten worden. Maar zorgde die actie wel voor een gemoedelijke sfeer op het ijs.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.