Giertank kantelt voor politiebureau

BOLSWARD – Op de rotonde voor het politiebureau in Bolsward kantelde woensdagmorgen een giertank waardoor de Wibrandaweg geblokkeerd raakte.

De boer die met een gevulde giertank in de richting reed van Witmarsumkon de tank in de bocht niet meer onder controle houden waardoor de tank in de berm kantelde.Een deel van het onwelriekende goedje lekte uit de tank de berm en sloot in. De chauffeur van de traktor hield vervolgens het gat waaruit de vloeistof liep dicht, zodat er niet nog meer uit de tank zou lopen.

Door het ongeval knakte een lichtmast van de rotonde af. De politie regelde het verkeer ten tijde van het ongeval. De Wibrandaweg was ten tijde van het incident gestremd voor het verkeer dat vanuit Bolsward richting de N359 reed. Er raakte niemand gewond, het verkeer werd via Hichtum omgeleid. De provincie werd ingelicht in verband met de verontreiniging van de berm en sloot.

Foto’s: Nathanaël Andringa

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.