Gezamenlijk werkproject Patyna en Talant viert tienjarig bestaan

Op 22 mei  werd er in Bloemkamp een feestje gevierd. Het was namelijk 10 jaar geleden dat de samenwerking tussen Bloemkamp(Patyna) en Talant tot stand kwam.

Op 21 mei 2007 is in het toen splinternieuwe gebouw van locatie Bloemkamp het gezamenlijk werkproject van start gegaan met zeven cliënten en twee begeleiders van Talant. Momenteel zijn er acht cliënten werkzaam binnen verschillende disciplines; Technische dienst, linnenkamer, restaurant, transport, keuken, huishoudelijke dienst, activiteitenbegeleiding, winkeltje en op verschillende afdelingen.

Talant ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking in Friesland. Dit kan op het gebeid van wonen, werken, leren of leven waarbij de wensen van de cliënt centraal staan. In Bolsward biedt Talant al jaren werk en dagbesteding in Dagcentrum De Stipe.

Talant zet zich in om mensen met een verstandelijke beperking in staat te stellen deel te nemen aan de samenleving. Dit gezamenlijke werkproject is hiervan een sprekend voorbeeld. Via individuele training en het in de praktijk brengen van werkzaamheden is men steeds zelfstandiger gaan werken.

Door werkzaamheden uit te voeren in o.a. het sociale hart van Bloemkamp hebben de cliënten niet alleen een prachtige werkplek gekregen, maar leveren zij ook een positieve bijdrage aan de sfeer en dienstverlening.

Dinsdag is tijdens het koffiemoment aandacht geschonken aan het jubileum en kregen de cliënten van Talant een bos bloemen en een kleine attentie.

Op de foto v.l.n.r. Herman Bos (Hoofd De Stipe Talant), Ronald, Yvonne, Jacoba, Wietske, Hein (Bloemkamp) en Hans. Angelique en Aafke, en begeleiders Marjan en Maria (Talant)

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.