Gewonde bij aanrijding Westergoawei

BOLSWARD – Een bestuurder van een auto is dinsdag aan het einde van de middag overgebracht naar het ziekenhuis na een aanrijding op een kruispunt van de Westergoawei.

Rond 17:45 uur kwamen op het kruispunt net buiten Bolsward twee auto’s met elkaar in botsing. Een bestuurder van één van de voertuigen werd door het toegesnelde ambulancepersoneel onderzocht. Hij werd later overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek. De inzittenden van de andere auto kwamen met de schrik vrij.

De politie leidde tijdens het ongeval de auto’s langs het incident en zorgde voor de afhandeling. Bergingsbedrijf Betten kwam met twee voertuigen ter plaatse om beide auto’s af te slepen. De oorzaak van het ongeval is vermoedelijk een voorrangsfout.

De provinciale politiek heeft in november nog een motie aangenomen waarin staat dat er geld beschikbaar moet komen voor de aanpak van de vier kruispunten tussen Bolsward en Wommels. Dit n.a.v. vele ongevallen (40 in de laatste drie jaar met 4 dodelijke slachtoffers) en de onveilige inrichting. Voor maart 2015 moet er geld beschikbaar zijn gevonden.

Foto’s: Hendrik Jellema

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.