Getuigen gezocht

De politie wil graag in contact komen met een viertal getuigen van een dodelijk steekincident in Leeuwarden. Het gaat om drie fietsers en een voetganger die mogelijk iets gezien hebben van het steekincident op het Jacobijnerkerkhof.

Bovenstaande oproep verscheen kort geleden in de lokale media. Het slachtoffer werd gevonden door voorbijgangers en kon helaas niet meer worden gered. Er is wel een verdachte opgepakt, maar om de zaak rond te krijgen, is de politie nog op zoek naar de mogelijke getuigen die zijn vastgelegd op video.

Om een zaak rond te krijgen, zijn getuigen vaak van essentieel belang. Zo werd er laatst ook een statement gemaakt over het Christelijk geloof: ‘het is een kaartenhuis’. Degene die deze uitspraak deed, doelde daarbij op het feit dat als de opstanding van Christus uit de dood niet echt gebeurd is, het hele christelijke geloof dan in duigen valt. Daarom zijn de getuigen van de opstanding van essentieel belang.

Dit weekend is het Pasen en daarom staan miljarden mensen stil bij het lijden en sterven van Jezus Christus en wordt Zijn opstanding uitbundig gevierd. Er waren veel mensen getuigen van het sterven van Jezus Christus en dat wordt ook algemeen geaccepteerd. Van Zijn opstanding waren er ook honderden getuigen, wat ook goed is vastgelegd en toch wordt dit niet altijd geaccepteerd.

Juist omdat het opstaan uit de dood een wonder is, wordt het niet gemakkelijk aangenomen en daarom is het bewijs hiervoor van groot belang. Het bewijs van Zijn opstanding is ruimschoots geleverd en wie getuigen zoekt, kan in de evangeliën een goed verslag vinden. Daarnaast is er ook een duidelijk indirect bewijs door allen die bereid waren om zich te laten vermoorden vanwege hun getuigenis hiervan.

De grote vraag is natuurlijk wat je ermee doet. Je kunt het naast je neer leggen, maar je kunt ook deze Pasen op zoek gaan naar de betekenis van deze gebeurtenis.

De opstanding van Jezus Christus uit de dood is zo essentieel voor mijn geloof dat ik dit veel vaker vier dan alleen met Pasen. Met Pasen is het een extra groot feest en voor gelovigen is dit dan ook het belangrijkste feest. Dat komt omdat hierin de overwinning, bevrijding en zekerheid van leven na de dood samenkomen.

Doordat Jezus Christus de dood heeft overwonnen en eeuwig leeft, kan Hij het eeuwige leven ook geven aan een ieder die met Hem verbonden is. Als dat geen reden voor een feest is, wat dan wel?

Wil je meer weten over de betekenis van Pasen en de direct en indirecte bewijzen voor de opstanding van Christus, wees dan van harte welkom om eens langs te komen.

Gerke Boersma
Petra gemeente Bolsward

Wilt u reageren, dan kan dat via: petra.mail@xs4all.nl

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Related posts

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.