Geslaagde PvdA thema-avond herbestemming stadhuis Bolsward.

Afgelopen vrijdagavond organiseerde de PvdA Súdwest-Fryslân een thema-vond herbestemming stadhuis Bolsward.

Tijdens deze avond werden bezoekers geïnformeerd door wethouder van cultuur Wigle Sinnema over de ontwikkelingen en stand van zaken rond het monumentale gebouw. “Het Stadhuis heeft de aandacht van onze partij al geruime tijd. Het is iets wat de Bolwarders aangrijpt. De PvdA Súdwest-Fryslân heeft dan ook steeds initiatieven genomen om de leegstand van het stadhuis kenbaar te maken bij het publiek. Dit door de informatieavond met Tweede Kamerleden Monasch en De Rouwe ( 1 maart 2012) te houden in een bomvolle Vierschaar en tijdens Het Gesprek van Bolsward (4 november 2012) er speciale aandacht aan heeft gegeven”, aldus Tonny de Vries, kandidaat raadslid van de Partij van de Arbeid Súdwest-Fryslân voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Er wordt de komende jaren €3,75 miljoen in het stadhuis van Bolsward gestoken. Het rijksmonument gaat de drie plaatselijke musea huisvesten, alsmede de bibliotheek en een gemeentelijk loket. Het is de bedoeling dat het oude gemeentehuis, dat sinds de fusie in 2011 nagenoeg niet wordt gebruikt, in 2017 de deuren opent. Dan is het ook 400 jaar geleden dat het monumentale bouwwerk gereed kwam. Súdwest-Fryslân betaalt zo’n €2 miljoen; de provincie stelt uit de pot Nuon-gelden €1,5 miljoen beschikbaar. Aldus wethouder Wigle Sinnema.

Aanwezig is waren naast Sinnema gedeputeerde cultuur Jannewietske de Vries. Zij is verantwoordelijk voor de Nuon investeringen en gaf uitleg waarom de provincie middelen steekt in de herbestemming van het Stadhuis. Ook gaf zij aan wat de kansen zijn voor Bolsward wat betreft Culturele Hoofdstad 2018. Na de inleiding was er een rondleiding voor de bezoekers die kregen uitleg hoe en wat de invulling wordt van het stadhuis.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.