Geslaagde plaatsingswedstrijd Hanzestad en Des Makkum

Zaterdag 24 maart organiseerde Hanzestad en DES Makkum de 2e KNGU plaatsingswedstrijd wedstrijdgroep 2 in Makkum. Dankzij vele vrijwilligers verliep de wedstrijd op rolletjes.

Een spannende dag voor de trainster en turnsters, ivm de te verdienen FK tickets. Jamila Niemarkt en Femke Terpstra mochten de spits afbijten. Jamila wist zichzelf te verbeteren met o.a. een goede sprong, liet Femke hier de punten liggen. Jamila werd 9e. Toch wist Femke nog knap de 4e prijs te behalen, dankzij hoge scores op brug en balk.

Voor Sabrina Gerritsma was het de 1e wedstrijd. Reuze spannend, maar het ging hartstikke goed. Mooie hoge score op de brug en sprong, op de overige onderdelen kwam ze nog te kort voor het podium, ze werd 9e.
Hester Reinsma verzorgde een prachtige langemat oefening en belandde net naast het podium op een knappe 6e plaats.

De dag werd afgesloten door het 4-tal instap D3 turnsters; Floor van Hettema, Lois Nota, Lydia Schreefel en Maureen Roorda. Floor en Maureen hadden tijdens de 1e wedstrijd podiumkansen laten liggen. Om alsnog het FK te halen moest er vandaag hoog gescoord worden. Floor turnde een stabiele wedstrijd zonder grote fouten, maar het was helaas net niet goed genoeg voor het podium. Ze werd 7e.
Maureen turnde ijzersterk, maar kwam te val van de balk en maakte het hierdoor spannend. Ze herpakte de wedstrijd goed en kon de val compenseren door o.a. een fantastische brug oefening met een score van maar liefst 14.80 punten. Dit werd beloond met de zilveren medaille.

Lois werd 9e, ze kwam tekort op de sprong. Maar turnde een prachtige nieuwe bonus aan de brug. Lydia had pech bij sprong en kreeg hierdoor geen punten. Op de overige toestellen wist zij zich te verbeteren ten opzichte van de 1e wedstrijd.

Femke Terpstra heeft zich als 1e geplaatst voor het Fries Kampioenschap op 19 mei in Leeuwarden en is daarmee zeker van een finale plaats. Maureen Roorda staat gemiddeld 3e, we gaan ervan uit dat zij ook mee om de titel mag strijden.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.