Geslaagde open dag Brandweer Bolsward (video en foto's)

Het brandweerkorps Bolsward bestaat 160 jaar en dat werd vandaag gevierd met een open dag in en om de kazerne van de Bolswarder brandweer.

Ook de politie deed de deuren van het politiebureau open en liet onder andere een aanhouding zien van het bikerteam.

Bij de brandweer waren vele voertuigen te zien waaronder de oude ladderwagen van Bolsward. Die werd door  Rinze de Valk van oud schroot weer volledig gerestaureerd, een project van zo’n 10 jaar. Ook was er een crashtender te zien van de vliegbasis Leeuwarden.

Daarnaast stond er een traumahelikopter voor het publiek opgesteld en kon van dichtbij worden bekeken. Hiervoor was de belangstelling behoorlijk groot en helaas kon niet iedereen de vliegende ambulance van dichtbij bekijken want de helikopter stond op stand-by en werd halverwege de middag  opgeroepen voor een ongeval bij Hallum.

De brandweer liet ook zien hoe je vooral niet de vlam in de pan moet doven en hoe juist wel. Ook was te zien hoe snel een brand zich ontwikkeld die in bijvoorbeeld de prullenbak begint. Hierbij waren twee identieke opstellingen gemaakt waarbij in één situatie de huiskamer met een sprinkler installatie was ingericht. Hierbij viel duidelijk te zien hoe snel de brand in zo’n situatie geblust werd.

Voor de kinderen was er de mogelijkheid zelf een brandslang vast te houden en om samen met een brandweerman een fiets kapot te knippen.

De brandweer is zeer tevreden over de opkomst en reacties van het publiek, volgens een woordvoerder is er bij het publiek een stuk bewustwording ontstaan over wat er gebeuren moet bij een brand.

Foto’s hieronder Hendrik Jellema. Klik hier voor meer foto’s

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.