Geslaagde editie Fietselfstedentocht

De organisatie van de Fietselfstedentocht is tevreden over het verloop van de 78e editie van het groet fietsevenement van Pinkstermaandag.

14.305 fietsers vertrokken vanaf 05.00 in de ochtend voor de ronde van 240 km langs de Friese steden en 14.194 haalden de eindstempel op. 111 mensen stapten voortijdig van de fiets, 30 daarvan hen belanden in het ziekenhuis.

De meerderheid daarvan had een gebroken sleutelbeen. Ook waren er een aantal polsbreuken en één fietser brak zijn heup. Een fietser moest worden gereanimeerd maar volgens de organisatie is dat goed afgelopen. De laatste deelneemster kwam zo’n 30 minuten voor het sluiten van de stempelpost terug op Plein 1455. Het ging Yra Reekers uit Bolsward.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.