Geslaagde brandweeroefening voor bewoners Noord II

De brandweer van Bolsward moest woensdagavond uitrukken voor een woningbrand in de Nyckle Haismastraat.

Een voorbijganger had gezien dat de woning vol rook stond en waarschuwde daarop de brandweer. Die kwamen ter plaatste met de motorspuit en de hoogwerker.

Dat was het scenario voor de brandweeroefening. Deze was in samenwerking met brandweer Fryslân georganiseerd om de buurt te laten zien hoe de brandweer te werk gaat. Vanaf de locatie werd de brandweer opgeroepen en kon men het mobilifoonverkeer volgen. Ook kon men zien hoe een slachtoffer met behulp van de hoogwerker geëvacueerd werd.

Naast uitleg over hoe snel een brand zich kan uitbreiden werden ook folders uitgedeeld over brandveilig wonen en de gevaren van CO 2.

Voor de brandweerleden van het korps van Bolsward was dit een prettige manier om in contact te komen met de buurtbewoners en uitleg te kunnen geven. Ook het publiek kon de actie waarderen.

Foto album

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.