Geslaagd!!!

 

Wanneer je geslaagd bent, wil ik je van harte feliciteren met je behaalde diploma! Wanneer je (nog) niet geslaagd bent, wens ik je toe dat je positief blijft en binnenkort of volgend jaar alsnog mag slagen voor jouw opleiding.

De dag dat je te horen krijgt of je wel of niet geslaagd bent, is een hele spannende dag. Dit omdat dan in één keer duidelijk wordt of je verder kunt gaan op de weg die je voor jezelf hebt uitgestippeld. Een weg die moet leiden tot de door jou gestelde doelen. Elke keer wanneer een doel bereikt wordt, mag je hier blij mee zijn. Het hebben van doelen in je leven kan je leven zin geven, maar kan ook voor de nodige onrust zorgen. Je hebt het ene doel nog niet bereikt, of je bent al weer druk bezig met het volgende doel wat behaald moet worden. Aan de hand van de doelen die iemand in zijn leven haalt, bepalen we vaak of iemand een geslaagd persoon is of juist niet. In deze wetenschap kunnen mensen zichzelf een prestatiedruk opleggen, omdat ze graag door anderen als geslaagd worden gezien. Soms gebeurt het dat deze druk overgaat in onrust of zelfs stress.

Paulus uit de bijbel dacht ook na over slagen en het stellen van doelen. In een brief aan de Filippenzen schrijft hij: “Ik beweer niet dat ik al geslaagd of al volmaakt ben. Maar ik zet wel door om eens te grijpen waarvoor Jezus mij gegrepen heeft.” Paulus wilde ook een doel bereiken. Zijn doel, schrijft hij in dezelfde brief, is het behalen van de hemelse prijs. Door deze hemelse prijs, waar Paulus over schrijft, mogen wij een innerlijke rust ervaren. Dat is heel iets anders dan de onrust die veel andere doelen in ons leven veroorzaken. Jezus zei het zo: “Ik laat jullie vrede na. Mijn vrede geef Ik jullie zoals de wereld die jullie niet kan geven.” Wanneer jij op de levensweg die je voor jezelf hebt uitgestippeld deze vrede ervaart, heb je een heel mooi doel bereikt en zul je voelen dat je leven al geslaagd is. Het wel of niet bereiken van andere gestelde doelen blijkt er dan in één keer minder toe te doen.

Gijsbertus Feenstra

Het Keerpunt

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.