Geslaagd jeugdconcert C.M.V. Oranje

Alle jeugdleden van C.M.V. Oranje hebben afgelopen zaterdag opgetreden tijdens het jeugdconcert dat georganiseerd werd in sporthal de Middelzee. Het concert werd georganiseerd als afsluiting van de orkestlessen die de nieuwe leerlingen gevolgd hebben.

Eerder dit jaar zijn slagwerkdocent Martijn Oostra en koperblaasdocent Harm Bosma langs de basisscholen in Bolsward geweest. Ze hebben toen lessen verzorgd op blaas- en slagwerkinstrumenten. Meerdere kinderen hebben zich opgegeven voor een reeks van tien orkestlessen.

Concert
Als afsluiting van deze orkestlessen werd het jeugdconcert afgelopen zaterdag in de sporthal georganiseerd. Naast de leerlingen die de tien orkestlessen gevolgd hebben, traden ook de andere leerlingen van de muziekvereniging op: het jeugdorkest van de fanfare, het jeugdslagwerkensemble en alle majorettes.

Huldiging
Er werd een gevarieerd programma ten gehore gebracht tijdens het concert: het jeugdslagwerkensemble speelde koralen en muziek van Santana, het jeugdorkest van de fanfare speelde meezingmuziek en de majorettes voerden hun shows op op medleys van popmuziek. Tijdens het concert werden ook meerdere leerlingen gehuldigd omdat zij de afgelopen maand een muziekdiploma of -certificaat hebben behaald.

Het concert is georganiseerd met financiële steun van de gemeente Súdwest-Fryslân.

Nieuwsgierig?
Ben je ook benieuwd naar spelen of lessen volgen bij muziekvereniging Oranje? Neem een kijkje op onze website en neem contact met ons op. De muziekvereniging heeft eigen gediplomeerde docenten voor alle blaas- en slagwerkinstrumenten en heeft eigen instructrices voor de majorettes.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.