Gepromoveerd Nijland koploper in 2e klasse

Nijland speelde een degelijke wedstrijd in Surhuisterveen, waar het verdedigend wederom een solide indruk maakte. ’t Fean had dan ook grote moeite om echte kansen te creëeren, maar had ook vooral in het eerste bedrijf duidelijk het betere van het spel.

De tweede helft was van een overwicht voor de thuisclub geen sprake meer en toen leek Nijland er zowaar ook nog met de volle buit vandoor te gaan, maar het bleef dus 0-0.

Een overwinning voor de gasten was misschien ook wat te veel van het goede geweest, maar goed beschouwd was het toch vooral Nijland dat de grote kansen kreeg. De thuisclub zakte net als Nijland in, maar combineerde in balbezit wel een stuk makkelijker. Nijland had de handen vol aan het goede middenveld, de ballastte spits en de snelle en handige rechtsbuiten. Het leverde enkele gevaarlijke momenten op voor ons doel, maar echte 100% kansen kregen de gastheren toch niet.

Zelf had Nijland moeite met de opbouw van achteruit tegen de compact spelende thuisclub, die duidelijk op fouten van ons loerde. Daaruit kwam dan ook weinig voort en veel geslaagde counters waren er ook niet te bewonderen, maar Nico verscheen wel een keer alleen voor de doelman. Hij kwam echter net niet goed uit en stuitte op de uitkomende keeper. Verder had een prachtig afstandsschot van Arjan een beter lot verdiend, maar de keeper tikte zijn inzet uit de kruising.

De tweede helft zag er toch een beetje anders uit, met Nijland dat de zaken aardig onder controle had en redelijk makkelijk op de been bleef. Het kreeg ook een paar keer de kans op scoren, maar het verlossende doelpunt wilde niet vallen. De eerste was voor Jarin, die een prachtige hoge voorzet van Sjoerd jammer genoeg helemaal verkeerd raakte. Nico promoveerde de mispeer vervolgens wel tot een doelpunt, maar deed dit in buitenspelpositie. Ook invaller Remco Mooij scoorde bijna, maar zijn inzet van een paar meter na een enorme scrimmage werd van de lijn gehaald. Verder was er nog een indraaiende vrije trap van Fokke Jan die na een overstapje bijna de doelman te machtig was, maar uiteindelijk ternauwernood werd gekeerd.

Als laatste troef werd Albert Jan als spits ingebracht en zo was er nog meer kopkracht bij stilstaande situaties, maar een doelpunt leverde het allemaal niet op. Aan de andere kant probeerden de gasten het ook nog een paar keer en vooral de kleine Tabak bleef erg dreigend. Verder ontbrak het ze echter aan stootkracht en een 0-0 eindstand was dan ook niet meer dan een logisch gevolg van dit alles.

En dat puntje brengt de teller op 7 voor Nijland, dat nu alleen aan kop gaat in de 2e klasse. Een hele prestatie voor de promovendus, die soms nog wat moet wennen aan het niveau, maar net als vorig seizoen erg weinig kansen weg geeft en zelf altijd gevaarlijk blijft. Volgende week komt het sterke en ambitieuze CVVO op bezoek in Nijland en dat is toch een ploeg die hoger aangeslagen moet worden dan onze tegenstander van vandaag. We zijn dan ook weer reuze benieuwd hoe we het er komende zaterdag vanaf gaan brengen tegen de sterke ploeg van Germ de Jong, die uit drie loodzware wedstrijden slechts 1 punt haalde.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.