Geo waterproject haalt buitenlandse studenten naar Marnecollege

Studenten 4VWO van het Marnecollege hebben deze week bezoek van leerlingen uit China, Tsjechië, Duitsland, Baarn en Leiden.

Samen vormen zij deze week adviesbureaus en zullen zij deze week werken aan een real assignment van Wetterskip Fryslân. Tijdens deze week zullen ze verschillende onderzoeken doen en projecten bezoeken.  Zo werd dinsdagmorgen onder andere gekeken naar de waterkwaliteit van het slootwater in de omgeving van Bolsward. De resultaten worden vrijdag gepreseneteerd aan Wetterskip Fryslân.

Het waterproject voor de klassen 4-vwo van het Marne College in Bolsward is vanaf augustus 2015 ondergebracht in het internationale GEO-WATER project en loopt tot juli 2018. Het is een samenwerking tussen scholen van voortgezet onderwijs, hoger onderwijs, het bedrijfsleven, maatschappelijke instellingen en overheden in binnen en buitenland.

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.