Geo Water Projectweek afgesloten op Marnecollege (video)

Samen met  leerlingen uit Polen, Duitsland en Spanje bogen deze week de studenten 4-vwo van het Marnecollege zich over een opdracht die ze gekregen hadden van Wetterskip Fryslan.

Voor alle deze leerlingen had het Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid, Wetterskip Fryslân en bovenbouw vakdocenten van het Marne College gezamenlijk een uitdagend GEO-WATER projectontwikkeld. Dit project ‘Dijk van een Toekomst’ bestond uit een onderzoeksopdracht die werrd afgesloten met verschillende presentaties in hotel ‘De Groene Weide’ te Bolsward.

Zes adviesbureaus (4 groepen uit 4V en 2 internationale adviesbureaus) hebben de onderzoeksopdracht uitgewerkt door de volgende elementen te onderzoeken: schoon water, voldoende water en bescherming tegen water.

Het waterproject voor de klassen 4-vwo van het Marne College in Bolsward isvanaf augustus 2015 ondergebracht in het internationale GEO-WATER project en loopt tot juli 2018. Het is een samenwerking tussen scholen van voortgezet onderwijs, hoger onderwijs, het bedrijfsleven, maatschappelijke instellingen en overheden in binnen en buitenland.

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *