Geo Water Project Marnecollege in de race voor Orange Carpet Award

Maandag 22 maart is een belangrijke dag voor het Marnecollege. Dan wordt bekend of het door de Europese Unie gesteunde GEO-WATER project van de school de prestigieuze Orange Carpet Award zal winnen.

De Orange Carpet Award is de internationaliseringsprijs van Nederland.

Het GEO-WATER project loopt al vanaf augustus 2015 en duurt tot juli 2018 en is een cross-sectorale samenwerking tussen scholen van voortgezet onderwijs, hoger onderwijs, het bedrijfsleven, maatschappelijke instellingen en overheden.

Zo’n driehonderd leerlingen van scholen uit Tsjechië,Duitsland, Polen en Nederland richten zelf adviesbureaus op en werken vanaf januari 2016 in een internationale setting aan duurzame oplossingen voor actuele watervraagstukken. Waterkwaliteit, waterveiligheid en waterkwantiteit zijn hoofdthema’s die in al deze landen in een eigen regionale en lokale context spelen.

De waterschappen zorgen voor opdrachten in de vorm van ‘real life assignments’.

Voor het Marne College is dat Wetterskip Fryslân. Bedrijfsleven, maatschappelijke instellingen en overheid werken samen bij het ontwikkelen van GEO-WATER modules en het geven van ‘masterclasses’.
De resultaten van het GEO-WATER project worden in juni 2018 gepresenteerd tijdens het Internationale Jeugd Water Congres in Leeuwarden, de Capital of Water technlogy en in dat jaar ook Culturele Hoofdstad van Europa.

[pro_ad_display_adzone id=”11964″ cookie=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *