Genomineerden dr. Joast Halbertsmaprijs bekend

De genomineerden van de dr. Joast Halbertsma zijn bekend. Een onafhankelijke jury selecteerde uit meer dan 200 werken, vijf kanshebbers voor deze provinciale prijs. De jury draagt uiteindelijk een winnaar voor aan Gedeputeerde Staten. Op 9 maart wordt de winnaar bekend gemaakt.

De vijf genomineerden zijn:

– Piter van Tuinen / Salus iuventutis suprema lex : Het welvaren der jeugd de hoogste wet; De Friese Latijnse scholen 1588-1699.

– Alpita de Jong / Joost Halbertsma 1889-1869; Een biografie.

– Jelle Krol / Minority Language Writers in the Wake of World War One.

– Yme Kuiper en Sjoerd Cuperus / Dekema State Jelsum; biografie van een landgoed.

– Gosse Blom en Siebren Dyk / Great Hylper Wordeboek.

De jury heeft er dit jaar voor gekozen om boeken te nomineren die in de geest van de negentiende-eeuwse geleerde Halbertsma geschreven zijn. De jury heeft een shortlist samengesteld met daarop een woordenboek, een vergelijkende literatuurstudie, een geschiedenis van geleerde Friese jongelingen, een beschrijving van een adellijk Fries landgoed en de biografie van Halbertsma zelf. Hiermee is volgens de jury de breedte van het onderzoek van Dr. Halbertsma goed vertegenwoordigd.

Op 31 maart staat de officiële uitreiking gepland in de Sint Pieterkerk van Grou, de geboorteplaats van dr. Joast Halbertsma.

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.