Genieten tijdens een nazorgavond

Dinsdagavond trokken drie nazorgers van Vogelwacht Bolsward e.o. het land in voor  de laatste van de drie alarmtellingen voor de grutto kievit scholekster en tureluur.

Naast een slootkant vol zwanenbloemen troffen Jan Kroeze,  Jan Hessel de Groot en Eugene Rosenau een nest met daarin vier jonge kieviten die net die dag uit het ei waren gekropen. Even verderop troffen de mannen opnieuw een nest aan met eieren waarbij hard gewerkt werd door de jonge kieviten om door het ei te breken.

Bij één van de eieren dachten de mannen dat het te laat was en dat de pul dood zou zijn. Maar toen het ei werd opgeraapt  bleek dat de pul nog wel degelijk in leven was want een piep vanuit het ei liet de mannen weten dat er nog wel degelijk hard gewerkt werd om door het ei heen te breken. Uiteraard werd het ei terug gelegd en werd door de mannen verder gezocht naar nesten voor de telling en de nazorg.

Ondanks de regen was het voor de mannen een bijzondere avond.

Foto’s Jan Kroeze.

Meer foto’s 

 

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.