Gemeenteraad unaniem tegen plannen Gedeputeerde Staten

Als de molens er al hadden gestaan dan hadden ze direct een goed rendement kunnen draaien want het besluit van Gedeputeerde Staten (GS) over de windmolens ontstak een ware storm van protest en dan met name in de gemeente Súdwest-Fryslân.

In de gemeenteraadsvergadering van dinsdagavond sprak zowel  het college van burgemeester en wethouders als de gemeenteraad zich unaniem uit tegen de plannen. Volgens GS moet er een windmolenpark in het IJsselmeer komen van 350 MW en zal het bestaande windmolenpark op de kop van de Afsluitdijk worden  opgeschaald.

Wethouder Gea Akkerman had maandag juist gepleit om de molens in lijn opstelling langs de Afsluitdijk te plaatsen en niet voor een windmolenpark te kiezen. De vrees van de gemeente voor een windmolenpark in het IJsselmeer is dat toeristen het gebied zullen mijden en dat zou banenverlies betekenen in deze sector. Het aantal windmolens in het windmolenpark varieert tussen de 60 en 100 molens. Op het land zou het om 8 tot tien molens gaan.

Gea Akkerman laat via twitter weten dat de gemeente alles op alles zal zetten om het besluit van het windmolenpark in het IJsselmeer te voorkomen.

Haar collega Maarten Offinga vraagt zich zelfs af via twitter of het echt zo is dat met het windmolenbesluit over de rug van Súdwest-Fryslân het college van GS in het zadel gehouden wordt.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.