Gemeenteraad akkoord met nieuwbouw en verbouwplannen stadhuis Bolsward

De gemeenteraad is donderdagavond akkoord gegaan met de plannen rondom het stadhuis van Bolsward.

Wel is er nog werk aan de winkel voor het college van burgemeester en wethouders want in het plan staat een jaarlijks bedrag van €205.000,- voor de exploitatie waarvan nog niet duidelijk is waar dit bedrag weggehaald moet worden en hoe dit gedekt zal worden. Dit zal voor 5 0ktober duidelijk moeten zijn.

Achter het stadhuis, aan de Wipstraat zal het Historisch Centrum Westergo worden gebouwd en zullen de bibliotheek en de drie musea van Bolsward onderdak vinden.

De bouw en restauratie gaat €8,5 miljoen kosten en de werkzaamheden zullen volgens planning in 2018 starten. Er zal pas in 2019 met het stadhuis begonnen worden in verband met Culturele Hoofstad 2018.

De verschillende nieuwe panden worden met elkaar verbonden zodat alle mogelijkheden die het nieuwe stadhuis heeft vanuit datzelfde stadhuis toegankelijk zijn. Zo zal de bibliotheek gehuisvest worden in het pand aan de Kerkstraat, zal in de oude vleeskeuring een auditorium komen waar bijvoorbeeld presentaties en voorstellingen gegeven kunnen worden, zal er mogelijkheid zijn voor een bescheiden horeca gelegenheid en zullen de drie musea bezocht kunnen worden.

Door liften te plaatsen is het de bedoeling dat het stadhuis rolstoel toegankelijk wordt. Tussen het archiefcentrum en de oude vleeskeuring zal een hofje  ontstaan waar de huidige bomen zullen blijven staan en waar ook activiteiten ontplooid kunnen worden.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.