Gemeente wil zwerfafval aanpakken

De dienst Handhaving van de gemeente Súdwest-Fryslân ontvangt maandelijks circa 160 meldingen van overlast, zoals harde muziek, vernieling, parkeeroverlast, jeugdoverlast en overlast veroorzaakt door dieren. Maar ook het zwerfafval scoor hoog want die staat traditioneel in de top drie van de meldingen.

De gemeente zet in op het achterhalen van de oorzaak en daarmee het voorkomen van dergelijk afval. er wordt gestart met een gerichte aanpak om zwerfafval aan te pakken. “Vaak zien we namelijk dat op specifieke plekken extra zwerfafval is. We onderzoeken dan waar de overlast het ergst is en wat er precies aan de hand is en nemen indien noodzakelijk de vuilniszakken mee om de inhoud te onderzoeken en op die manier te achterhalen wie de veroorzaker is. Deze kan een boete tegemoet zien van €90 – €140 .

Extra container

Als een huishouden aan één container niet genoeg heeft kan er een tweede afvalcontainer worden aangevraagd. Hetzelfde geldt voor tweede of derde gft-container. Dat kan via www.sudwestfryslan.nl. De extra kosten zijn 160 euro per jaar, die worden verrekend via de afvalstoffenheffing. Een tweede, derde of grotere gft-container kost 50 euro per jaar. Dit is voor de administratie- en bezorgkosten. Er zijn geen kosten verbonden aan het legen van de extra gft-container.
Via Groot Sneek

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.