Gemeente wil snel maatregelen Kruiswaterbrug

De Kruiswaterbrug blijft voor geluidsoverlast zorgen voor een groot deel van de inwoners van de binnenstad.

Eerder dit jaar werd de zuidelijke val vervangen en zouden de problemen met betrekking tot geluidsoverlast verminderd moeten zijn. Maar niets is minder waar. Nog steeds produceert de brug veel lawaai als zwaar verkeer over de brug gaat. Alleen gaat het nu om de noordelijke val.

De beleidsadviseur milieu en duurzaamheid van de gemeente Súdwest-Fryslân is vorige week bij de brug geweest en hij constateerde deze problemen ook. Volgens Rijkswaterstaat (rws) is de oorzaak van de overlast de los trillende houten brugdekplanken.  De hinder wordt door rws erkend, maar de veiligheid is niet in het geding en daarom heeft het geen  prioriteit voor de wegbeheerder.

Het is de bedoeling dat het vastzetten hiervan regelmatig en vaker gaat gebeuren dan nu het geval is. Hiervoor moet het contract met de onderaannemer aangepast worden en daar is het wachten op. De gemeente vindt het een ontoelaatbare situatie die met spoed moet worden opgelost.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.