Gemeente wil aquaduct bij Bolsward

Als het aan de gemeente Súdwest-Fryslân ligt komt er een aquaduct in de A-7 bij Bolsward om daarmee de bestaande brug over het Kruiswater te vervangen. Dat staat te lezen in de Leeuwarder Courant van zaterdag 10 maart.

Volgens de krant  gaat wethouder Mark de Man lobbyen bij zijn Haagse contacten om Bolsward op de wegenbouwprojectenlijst te krijgen.

Arjen Doedel van het CDA vroeg om deze actie omdat inwoners uit de omgeving veel overlast van de brug ervaren. Met name als de brug openstaat.

In 2011 werd er ook al gevraagd om een aquaduct. De motie hiertoe werd door het Bolswarder CDA raadslid Jentje Steringa ingediend. Hij wist zich destijds gesteund door de fracties van PvdA, VVD, GroenLinks en D66. De motie bestond uit de opdracht voor het college om samen met Gedeputeerde Staten van Friesland een verkennend onderzoek te doen naar vervanging van de Kruiswaterbrug in de A-7 ter hoogte van Bolsward door een aquaduct. Uiteindelijk werd toen één van de vallen vervangen in 2013.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.