Gemeente SWF verkoopt grond Lytse Marrenplan

Bolsward-De gemeente Súdwestfryslân wil al haar grond onder Laard en Saard verkopen.

De grond is aanvankelijk aangeschaft voor woningbouw door de gemeente Bolsward. De raad van Bolsward heeft later dit besluit teruggedraaid en wilde hier, na actie uit Bolsward, het Lytse Marrenplan realiseren.

Een plan dat voorziet in verschillende recreatieve invullingen zoals voor wandelen, buiten-zwemgelegenheid en (vroeg) schaatsgebied in de winter. Later is dit uitgetekend en door bureau Noordpeil in het kader van Masterplan Bolsward.

Als de grond wordt verkocht dan is dit een kleine twintig jaar actievoeren, op de realisering van de Reidmarroute na, het einde van het Lytse Marrenplan. Verschillende politieke partijen hebben aangegeven vragen, over de voorgenomen verkoop, aan het college te zullen stellen. Het zou zonde zijn dat alle inzet voor niets zou zijn geweest!

Namens de initiatiefgroep Lytse Marrenplan
Jo Hamburg

Eigen foto.

 

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.