Gemeente Swf start met vakantie voor kinderen minimagezinnen

De gemeente Súdwest-Fryslân start nog deze zomer met een bijzondere proef voor kinderen uit minimagezinnen. Dit jaar krijgt eenvijfde deel van deze kinderen de mogelijkheid om met het gezin een week vakantie door te brengen op een camping of familiegericht vakantiepark.

De proef loopt vooruit op het plan van de gemeente, die een keer per vijf jaar alle kinderen uit minimagezinnen zo’n vakantie wil aanbieden. “Het plan is tot stand gekomen op basis van gesprekken met kinderen uit de doelgroep, hun ouders en professionals”, zegt wethouder Stella van Gent. “Bij alle partijen stond een vakantie met het gezin met stip bovenaan op de wensenlijst. Gezinnen in armoede snakken ernaar om even te ontsnappen uit het dagelijkse stressvolle bestaan.”

Op dit moment worden voorbereidingen getroffen om voor 200 geselecteerde gezinnen een geschikte plek (camping of kindgericht vakantiepark) te kiezen. De eerste geselecteerde groep bestaat uit gezinnen met kinderen tussen de 15 en 18 jaar. Voor deze hogere leeftijdscategorie is gekozen om te voorkomen dat ze volgend jaar buiten de boot zouden vallen.

Na de vakantieperiode wordt de proef geëvalueerd. Met de leer- en verbeterpunten wordt het programma vanaf 2019 een vast onderdeel van het gemeentelijke beleid.

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.