Gemeente Súdwest-Fryslân plant 40.000 bijvriendelijke planten

De groenmedewerkers van gemeente Súdwest-Fryslân planten op dit moment zo’n 40.000 kleurrijke vaste planten en siergrassen in de plantenvakken.

De planten zijn onderhoudsvriendelijk, zorgen voor kleur in de dorpen en wijken en trekken bijen en vlinders aan. De gemeente heeft de afgelopen jaren geëxperimenteerd met verschillende soorten vaste planten en siergrassen langs heesterranden, onder hagen, in boomvakken en in smalle groenstroken. De vaste planten bedekken de bodem in korte tijd, zodat onkruid minder kans krijgt. Verder is het is een mooi gezicht als de planten in bloei staan én ze trekken vlinders en bijen aan.

Smeerwortel als winnaar

De smeerwortel is de winnaar, omdat de plant sterk is en in het vroege voorjaar veel bijen aantrekt. Ook kattenkruid, duizendknoop en zonnehoed bevallen goed als bodembedekker. Deze planten zijn het minst gevoelig voor ziekten, bloeien lang en trekken veel bijen en vlinders aan.

Siergras onder bomen

Daarnaast gebruikt de gemeente siergrassen. Een voorbeeld is het lampepoetsersgras, dat de gemeente plant in boomvakken. Siergrassen kunnen goed tegen droogte en zien er door hun late bloei in de herfst en winter nog mooi uit.

[pro_ad_display_adzone id=”11964″ cookie=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *