Gemeente Súdwest-Fryslân doet mee in Platform GEEF

De gemeente Súdwest-Fryslân en het Friese Platform GEEF gaan samenwerken.

 

Platform GEEF (Gezondheid Expertise en Educatiecentrum Friesland) ontwikkelt slimme oplossingen op het gebied van woonzorgtechnologie en eHealth in Friesland.

Hiermee kunnen mensen langer thuis blijven wonen. Wethouder Sjoerd Tolsma: “Iedereen wil graag zo lang mogelijk thuis wonen. De innovatieve ideeën die Platform GEEF ontwikkelt zorgen ervoor dat mensen dit ook echt kunnen.”

Huis van het Heden

GEEF heeft een demonstratiewoning Huis van het Heden in de NHL Hogeschool in Leeuwarden. Hier zijn ideeën te vinden voor veiliger, toegankelijker en comfortabeler wonen. Dit zijn bijvoorbeeld: camerabeveiliging, het op afstand regelen van verlichting en gordijnen, het gebruik van personenalarmering, sensoren en telehealth toepassingen voor zorg op afstand. Ook staat er een aanraakscherm voor het eenvoudig regelen van zaken in de woning, zoals bijvoorbeeld de boodschappen, (beeld)bellen, het doen van spelletjes en het beluisteren van muziek. GEEF speelt hiermee in op ontwikkelingen zoals vergrijzing, bevolkingsdaling (met name op het platteland) en de noodzaak tot het besparen van kosten in de zorg.

Slimme oplossingen

“Het platform geeft Súdwest-Fryslân kans om samen met de andere deelnemers slimme en innovatieve oplossingen te bedenken voor de toekomst van wonen en zorg en die te toe te passen in onze eigen gemeente,“ aldus Sjoerd Tolsma.

Vijftien deelnemers

Met de aansluiting van de gemeente Súdwest-Fryslân heeft Platform GEEF nu vijftien deelnemers in Friesland. Het gaat om woningcorporaties Elkien, Accolade, WoonFriesland en De Bouwvereniging, zorgholding De KwadrantGroep, Thuiszorg Zuidwest Friesland, Noorderbreedte BV, De Friesland Zorgverzekeraar, Gemeente Leeuwarden, Gemeente Smallingerland, NHL Hogeschool, ROC Friese Poort, Friesland College ROC, Stenden en nu ook gemeente Súdwest-Fryslân.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.