Gemeente Súdwest-Fryslân doet mee aan Nationale Duurzame Huizenroute

Veel mensen willen aan de slag met het energiezuinig maken van hun huis, maar waar begin je? Een verhaal van iemand uit de buurt helpt daarbij.

Tijdens de Nationale Duurzame Huizen Route op 5 en 12 november delen huiseigenaren hun ervaringen met het duurzamer maken van hun woning. Een voorbeeld voor mensen die zelf aan de slag willen gaan met duurzaam bouwen en wonen. De gemeente Súdwest-Fryslân doet mee aan de Duurzame Huizen Route en wil inwoners aanmoedigen hun woning open te stellen.

Gemeente Súdwest-Fryslân ondersteunt de Duurzame Huizen Route om samen met de huiseigenaren steeds meer mensen te informeren over de voordelen van duurzaam wonen. “Het is mooi om goede voorbeelden onder de aandacht te brengen tijdens de Duurzame Huizen Route. Bezoekers horen ervaringen uit de eerste hand en ontdekken dat energiezuinig wonen ook voor meer comfort zorgt,” aldus wethouder Mirjam Bakker. Uit de enquête van de Duurzame Huizen Route blijkt dat veel bezoekers aan de slag gaan. “Elk verhaal is uniek en helpt je op weg om je eigen huis duurzamer te maken,” reageerde een enthousiaste bezoeker afgelopen jaar.

De Nationale Duurzame Huizen Route is op zoek naar duurzame huizen in Súdwest-Fryslân. Goed geïsoleerde huizen, zonnepanelen, zuinige HR-ketels, gebruik van natuurlijke materialen; elke ervaring is bruikbaar om anderen op weg te helpen. Iedereen die ervaringen wil delen, kan zijn huis aanmelden via www.duurzamehuizenroute.nl. Huiseigenaren die op 5 en 12 november hun woning openstellen maken kans op een weekend weg in een duurzaam chalet van VeluwsBospark in Putten.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.